Зарегистрироваться
Восстановить пароль
FAQ по входу

На албанском языке

Уважаемые пользователи!

Просим обратить внимание на рекомендации по оформлению материалов для авторских разделов.

Смотри также

Теги, соответствующие этому тематическому разделу

Файлы, которые ищут в этом разделе

Активные пользователи раздела

 • Без фильтрации типов файлов
Tiranё: Dritёro Agolli dhe MÇM. — 103 p. Аголы Дритеро. Голые рыцари, Роман (на алб. яз.) Дритеро Аголы (1931—2017) — албанский поэт, прозаик, государственный деятель. Учился в Ленинграде, писал в основном стихи, но известен и как автор коротких рассказов, эссе, пьес и романов. В 1990-е годы Дритеро Аголли создал множество произведений, отличавшихся гуманизмом и искренностью. Им...
 • №1
 • 2,61 МБ
 • добавлен
 • изменен
Выходные данные неизвестны. — 388 с. Блуши Бен. Жизнь на острове, роман (на алб. яз.) Ben Blushi (lindur më 1969 në Tiranë) është politikan, gazetar dhe shkrimtar shqiptar. Ai është deputet i pavarur në Kuvendin e Shqipërisë.Aktualisht është kryetar i partisë politike 'Libra'. Edukimi Universiteti i Tiranës, Fakulteti Filologjik, Dega Gjuhë-Letërsi. Бен Блуши (род. 1969, Тирана) —...
 • №2
 • 2,23 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: Redona Publishing. — 160 p. Сервантес Мигель. Дон Кихот Ламанчский (на алб. яз.) Miguel de Cervantes, (29 shtator 1547 – 23 prill 1616) ishte njëri ndër dramaturgët më të njohur spanjoll të shekullit të 16-të. Fama e tij është e lidhur me Don Kishoti i Mançës. Ne dimë shumë pak rreth lindjes së Miguel de Cervantes Saavedra (Servantesit). Data e saktë nuk mund të gjendet në...
 • №3
 • 28,91 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: Hylli i Dritёs, 1994. — 108 p. Гергь Фишта (1871-1940) — деятель албанского национально-культурного просвещения, албанский поэт, переводчик, католический священник, член монашеского ордена францисканцев. Литературная деятельность Гергь Фишта способствовала развитию литературного албанского языка в его гегском варианте. Pra, nji herë e pikë ma sʼparit Po i diftoj rodit...
 • №4
 • 6,41 МБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtinё: Botimet Filozofia Urbane, 2013. — 27 p. Фрашери Наим. Стада и пашни, поэма (на алб. яз.) Наим Фрашери (1846-1900) — албанский поэт и прозаик. Выдающийся деятель Албанского национального Возрождения. Признан национальным поэтом Албании. O malet’ e Shqipërisë e ju o lisat’ e gjatë! Fushat e gjëra me lule, q’u kam ndër mënt dit’ e natë! Ju bregore bukuroshe e...
 • №5
 • 143,87 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtinё: Botimet Filozofia Urbane, 2013. — 34 p. (in Albanian) Фрашери Наим. Рай, поэма (на алб. яз.) Наим Фрашери (1846-1900) — албанский поэт и прозаик. Выдающийся деятель Албанского национального Возрождения. Признан национальным поэтом Албании. В общей сложности Н. Фрашери написал 22 крупные работы на турецком, греческом, персидском и албанском языках. На его ранние...
 • №6
 • 127,04 КБ
 • добавлен
 • изменен
Tetovë: RUMI, Biblioteka "Zehra", 1996. — 61 p. Фрашери Наим. Мечты, Тэхайюлат (на алб. яз.) Përmbajtja: Pak fjalё lexuesve. Qielli. Gjuha e zemrёs. Pranvera. Lulja. Bilbili. Durimi dhe shpresa. Hёna. Dashuria. Filozofi. Dimri. Mbi varret e motravetdhe te vellezervet. Dielli. Anёs lumit. Toka dhe njeriu. Lamtumirё. Jetimi. Atdheu. Nё breg tё detit. Mbi...
 • №7
 • 238,45 КБ
 • добавлен
 • изменен
Nju Jork, 2010. — 7 p. Гёза Роланд. Русская жена (на алб. яз.) Dy ruset e fundit i kam parë gjer në vitet 74-75. Teodora më kishte dhënë rusisht. Ira matematikë. E para ishte shumë e qeshur, fare e lirë, binte në dashuri me kolegët dhe ia shkrepte gazit më kot. E tregonte me mburrje atë qyfyrin kur ia kishte bërë me dorë trajnerit të basketbollit, një burri të ri tejet simpatik,...
 • №8
 • 44,35 КБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: UET-Press, 2009. — 469 p. Хамити Сабри. Албанская литература нового времени (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Letersia moderne shqipe. Gjergj Fishta. Faik Konica. Midhat Frasheri. Fan S. Noli. Ali Asliani. Haki Stermilli. Lasgush Poradeci. Etehem Haxhiademi. Ernest Koliqi. Mitrush Kuteli. Millosh Gjeraj Nikolla-Migjent. Sterjo Spasse. Letersia e viteve 40-45....
 • №9
 • 14,71 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "8 Nёntori", 1983. — 671 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 1 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen e...
 • №10
 • 5,40 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "8 Nёntori". — 519 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 10 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen e tij. Ai...
 • №11
 • 4,38 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "Naim Frashёri", 1972. — 500 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 11 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen...
 • №12
 • 4,81 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "Naim Frashёri", 1972. — 501 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 12 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen...
 • №13
 • 4,55 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "Naim Frashёri", 1973. — 507 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 13 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen...
 • №14
 • 4,58 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "Naim Frashёri", 1973. — 503 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 14 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen...
 • №15
 • 4,75 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "Naim Frashёri", 1973. — 490 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 15 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen...
 • №16
 • 5,00 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "8 Nёntori", 1968. — 439 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 2 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen e...
 • №17
 • 3,86 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "8 Nёntori". — 557 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 3 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen e tij. Ai...
 • №18
 • 4,38 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "Naim Frashёri", 1970. — 439 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 4 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen e...
 • №19
 • 4,28 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "Naim Frashёri", 1970. — 617 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 5 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen e...
 • №20
 • 5,82 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "Naim Frashёri", 1971. — 495 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 6 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen e...
 • №21
 • 3,73 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "Naim Frashёri", 1971. — 535 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 7 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen e...
 • №22
 • 4,40 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "Naim Frashёri", 1971. — 507 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 8 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen e...
 • №23
 • 4,03 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: "Naim Frashёri", 1972. — 489 p. Ходжа Энвер. Сочинения, том 9 (на алб. яз.) Enver Hoxha — ishte udhëheqësi komunist i Shqipërisë nga viti 1944 deri në vdekjen e tij në vitin 1985, si Sekretar i Parë i Partisë së Punës së Shqipërisë. Ai ishte kryetar i Frontit Demokratik të Shqipërisë dhe komandant i përgjithshëm i forcave të armatosura nga viti 1944 deri në vdekjen e...
 • №24
 • 4,17 МБ
 • добавлен
 • изменен
Выходные данные неизвестны. — 98 с. Йосифи Э., Новрузи А. и др. Тексты албанских песен (на алб. яз.) Ky dokument permban tekste kengesh, shumica kenge popullore shqiptare. Tek-tuk, dokumenti permban edhe kenge te huaja, kryesisht kenge italiane shume te njohura per shqiptaret. Nje pjese e kengeve jane te pajisura me shoqerimin me akorde per kitare ne...
 • №25
 • 217,55 КБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: Shtëpia botuese Onufri, 2009. — 213 p. Кадаре Исмаил. Реквием по Линде Б., роман (на алб. яз.) Në pamje të parë, ky libër mund të duket si një roman, ku, veç të tjerash, flitet për nostalgjinë e Tiranës. "Kafe Flora", kryqëzimet e rrugëve rreth sheshit Skënderbe", kopshtet e Akademisë, në ish-pallatin mbretëror, gjethet e rëna parkun përballë hotel "Dajtit". Kjo nostalgji...
 • №26
 • 5,03 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: Shtёpia Botuese "Naim Frashёri", 1980. — 544 f. Кадаре Исмаил. Нежность, романы и новеллы В настоящий сборник всемирно известного албанского писателя И. Кадаре входят романы "Кто привёз Дорунтину" (1979), основанный на сюжете средневековой албанской баллады о мёртвом брате, сопровождающем свою сестру на свадьбу; "Погибший апрель" (1978), посвященный теме кровной мести на...
 • №27
 • 1,99 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: Onufri, 2011. — 278 p. Кадаре Исмаил. Генерал армии мёртвых, роман (на алб. яз.) И. Кадаре (р. 1936) — албанский прозаик и поэт, получивший всемирную известность и переведённый на основные мировые языки. Лауреат Букеровской премии (2005). Роман "Генерал армии мёртвых", опубликованный в 1963 г., приносит ему славу внутри Албании, а после перевода в 1970 г. во Франции и...
 • №28
 • 7,75 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: Onufri, 2003. — 302 p. Кадаре Исмаил. Крепость, роман (на алб. яз.) Исмаил Кадаре (р. 1936) — албанский прозаик и поэт, получивший всемирную известность и переведённый на основные мировые языки. Лауреат Букеровской премии (2005). Роман "Крепость" был впервые опубликован в 1970 г. В нём писатель первые обращается к старой албанской истории, с этого момента едва ли не...
 • №29
 • 5,81 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: Shtëpia botuese "Onufri". — 93 p. (in Albanian) Кадаре Исмаил. Чудовище, роман (на алб. яз.) Роман "Чудовище", принадлежащий перу крупнейшего албанского писателя И. Кадаре, впервые был опубликован в 1985 г. Является первым образцом сюрреализма в албанской литературе — действие в нём развивается в современной писателю Албании и, одновременно, в древней Трое.
 • №30
 • 487,33 КБ
 • добавлен
 • изменен
Tirane: Marin Barleti, 2009. — 264 p. Кочати А.Ф. Албанцы и пеласги (на алб. яз.) Permbajtja: Parathenie. Pjesez e veçuar nga mbishkrimi i Limnos. Pellazget. Greket. Çfare na thone mbishkrimet e lashta. Mbi lashtesine e gjuhes shqipe. Veshtrim mbi te foluren arvanite. Njohja me linearin B. Etrusket. Mbishkrime etruske. Homeri dhe Etrusket. Azia e vogel. Tete...
 • №31
 • 22,95 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: Shtёpia Botuese "Dituria", 1992. — 211 p. (in Albanian) Конголи Фатос. Неудачник, роман (на алб. яз.) Фатос Конголи (р. 1944) — албанский писатель. Сын композитора Баки Конголлего. Он изучал математику в Тиране и Пекине (Китай), а затем работал редактором и журналистом в издательстве им. Наима Фрашери. В 1992 г. опубликовал роман "I humburi" (Неудачник), который...
 • №32
 • 8,19 МБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtinë: Ppg “Shkrola”, 2012. - 171 P. Мехмет Бислими. Мокрое мужество (сатирическая поэзия на алб. яз.) Përmbajtja. Hyrje. Fjala e redaktorit. Lisi i mplakur. Lumi që s'na lanë. Burrëri e lagur. Shpëtim nga mallkimi. Rrugë e gjatë. Kureshtje e vrarë. Jetë hallemadhe. Shekujt e përgjakur. Ndërgjegje në peshojë. Portret në pasqyrë. Shënime për autorin....
 • №33
 • 716,46 КБ
 • добавлен
 • изменен
Teuta Kamberi: Llalla, 2008. — 50 p. (in Albanian) Мехмети А. (ред.) Антология арванитской (греко-албанской) поэзии (на алб. яз.) Përmbajtja: O e bukura More. Gluha Jon. Gluha. Ne arvanitasit. Ministrat Arvanitas. Dashurisë. Satirë. Prifti i Katundit. Për ditët e javës. Vajtimi i Shën Mëris. Një konakjë. Vdekja e luftëtarit. Dhervenoxoritika kalanda. Mark...
 • №34
 • 164,95 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtinë: Botimet Filozofia Urbane, 2013. — 21 p. Мигени. Песни бедности (на алб. яз.) Kafshatë që s’kapërdihet asht, or vlla, mjerimi, kafshatë që të mbetë në fyt edhe të ze trishtimi kur shefftyra të zbeta edhe sy tëjeshilta që të shikojnë si hije dhe shtrijnë duert e mpita edhe ashtu të shtrime mbrapa teje mbesin të tanëjetën e vet derisa të vdesin. E mbi ta n’ajri, si në...
 • №35
 • 141,51 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtinë: Botimet Filozofia Urbane, 2013. — 33 p. Мигени. Песни возрождения и юности (на алб. яз.) ...dhe pranvera erdhi... Nëpër ftyra tona rrëshqiti nji gëzim dhe ndër zemra tona ngrehi një folë, e njëjetë e bukur, e një jetë e rë, me dëshira të shumta po buzqesh në lulzim.
 • №36
 • 155,97 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtinë: Botimet Filozofia Urbane, Letërsia e Periudhës së Pavarësisë Kombëtare, 2013. — 42 p. Мигени. Маленький Лули, Новеллы (на алб. яз.) Millosh Gjergj Nikolla ─ ky është emri i tij i vërtetë, sepse Migjeni, është pseudonimi ose emri i tij i shkrimit. Ishte poet dhe prozator i shquar shqiptar i viteve 1930. Migjeni konsiderohet si një ndër shkrimtarët më të lexuar e më të...
 • №37
 • 492,46 КБ
 • добавлен
 • изменен
Выходные данные неизвестны. — 120 с. Мигени. Свободный стих. Собрание стихотворений и прозы (на алб. яз.) Na te birte e shekullit të ri, qe plakun e lame ne "shejtnin" e tij e cuem grushtin për me luftue nder lufta të reja dhe me fitue... Na te birte e shekullit të ri, filizat e një toke se rimun me lot, ku djerse e ballit u dikonte kot se dheu ynë qe kafshate e huej dhe ne marrzi...
 • №38
 • 353,87 КБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: Ismail Mal Osmani Botonjёs, 1944. — 96 p. Мигени. Свободный стих, Стихотворения (на алб. яз.) Мигени (наст. имя Милош Герг Николла, 1911-1938) — албанский поэт и писатель. Родился в албанизированной сербско-хорватской семье. Учился в сербскоязычной начальной школе в Шкодере, позже — гимназии в в г. Битола. После её окончания с 1927 по 1932 обучался в православной...
 • №39
 • 29,89 МБ
 • добавлен
 • изменен
Shqipёria: Letrё XXV. — 71 p. Ноли Фан (ред.) Рубаи Омара Хайяма (на алб. яз.) В переводе Фана Ноли. Natёn kur flinja , mё tha shpirti: "Pi! Nё gjumё dhe nё Varr s'ka lumёri; Ngreh-u! Sa rron, zbras Kupa dhe puth Çupa; Ke shekuj qё tё flesh nё qetёsi."
 • №40
 • 1,74 МБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtina: Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës, 2013. — 195 p. Подримя Али. Сочинения, том 1 (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Thirrje. Metohis. Magjupja. Iliriana. Permandorja. Rrembi i drites. Largesite. E emrin e ka dashuri. Thundrat u rane. Ne mes te njerezve. Shenim. Flamur shekujsh. Shkrueje emnin tim. Shiu le t'na Dashunoje. Gazela e Dashunis.
 • №41
 • 474,26 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtina: Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës, 2013. — 250 p. Подримя Али. Сочинения, том 2 (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Dhimbё e bukur (1967). Sampo. Dhimbё e bukur (1973).
 • №42
 • 437,30 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtina: Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës, 2013. — 216 p. Подримя Али. Сочинения, том 3 (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Hija e tokes. Torzo. Folja. Credo.
 • №43
 • 318,72 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtina: Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës, 2013. — 280 p. Подримя Али. Сочинения, том 4 (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Lum lumi. Fund i gёzuar. Zari.
 • №44
 • 662,90 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtina: Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës, 2013. — 300 p. Подримя Али. Сочинения, том 5 (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Nё bisht tё sorrёs. Buzёqeshje nё Kafaz. Ishulli Albania. Pikё e Zezё nё blu.
 • №45
 • 452,75 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtina: Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës, 2013. — 350 p. Подримя Али. Сочинения, том 6 (на алб. яз.) Ali Podrimja (28 August 1942 – 21 July 2012) was an Albanian poet. He was born in Gjakova, at the time part of Italian-controlled Albania under Italy. After a difficult childhood due to the death of his parents, he studied Albanian language and literature in Pristina...
 • №46
 • 535,74 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtina: Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës, 2013. — 343 p. Подримя Али. Сочинения, том 7 (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Loja nёn diell. Burgu i Hapur. Harakiri.
 • №47
 • 830,86 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtina: Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës, 2013. — 288 p. Подримя Али. Сочинения, том 8 (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Tkurrja e Atdheut. Libri qё nuk mbyllet.
 • №48
 • 763,31 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtina: Akademia e Shkencave dhe Arteve e Kosovës, 2013. — 303 p. Подримя Али. Сочинения, том 9 (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Dielli i zi. Ёndrra kallёzohet nё mёngjes.
 • №49
 • 742,56 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtinë, 2004. — 73 p. Рамадани Муса. Пророк из Праги, роман (на албанск. яз.) Musa Ramadani (born 21 May 1944) is an Albanian novelist and poet from Kosovo. He was born in Gjilan, and worked as a journalist for Rilindja. In 1969 he decided to focus on writing literature and since then he has published many volumes of verse, stories and novels, making him one of the leading...
 • №50
 • 425,57 КБ
 • добавлен
 • изменен
Prishtinë, 2004. — 73 p. Рамадани Муса. Пророк из Праги, роман (на албанск. яз.) Musa Ramadani (born 21 May 1944) is an Albanian novelist and poet from Kosovo. He was born in Gjilan, and worked as a journalist for Rilindja. In 1969 he decided to focus on writing literature and since then he has published many volumes of verse, stories and novels, making him one of the leading...
 • №51
 • 142,35 КБ
 • добавлен
 • изменен
Shqipёria: Shtёpia botuese Beqir Musliu, 2012. — 129 p. Ррустеми Сабит (ред.) Современная албанская поэзия (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Rexhep Elmazi: Për shokun tim që këndon (pjesa e pare, e thyer e kopertinës). Mirko Gashi: Në vend të parathënies: Ura e Maskatarit. Albina Idrizi. Avni Rudaku. Aziz Mustafa. Bujar Salihu. Fehmi Ajvazi. Ibrahim Kadriu. Linditë Ramushi. Musa Ramadani....
 • №52
 • 889,64 КБ
 • добавлен
 • изменен
Tetovё: Tringa Design, 2011. — 191 p. (in Albanian) Руди Джемаль. Цветы и осень, собрание стихотворений (на алб. яз.) Xhemajl Rudi ka lindur më 1 mars 1965 në fshatin Savrovë, komuna e Suharekës, në Kosovë. Katër vite të shkollës fillore i kreu në fshatin e lindjes, ndërsa tetëvjeçaren në shkollën fillore Vëllezërit Frashëri, në fshatin Bukosh. Prej vitit 1981 merret...
 • №53
 • 1,43 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tetovё: Tringa Design, 2013. — 184 p. Руди Джемайль. Для тебя, Лерта (на алб. яз.) Tej dritёs Tej dritës së parë të agimit të kohës, dhe muzgjet janë kujtesë e ditës, dhe varur si mbrëmjet në vigun e miteve, e tej tyre janë gurët në dhembjet e fjalës dhe flijimet.
 • №54
 • 12,44 МБ
 • добавлен
 • изменен
Rumi—Tetovё: Biblioteka Zehra, 1997. — 240 p. (in Albanian) Шариати Али. Что делать: интеллигенция и исламское возрождение (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Njё pasqyrё e shkurtёr e jetёs dhe veprimtarisё tё Dr. Ali Sheriatit. Nga t'ia fillojmё? Ç'duhet bёrё? Suretu Er-Rum mesazh pёr mendimtarёt e lirё. Ç'duhet bёrё: plani praktik pёr Husejnije Irshad. Shtojcё. Treguesi.
 • №55
 • 983,16 КБ
 • добавлен
 • изменен
Tetovё: Biblioteka Zehra, 1996. — 57 p. (in Albanian) Шариати Али. Фатима есть Фатима (на алб. яз.) Fjalët që do t’i lexoni janë nga një ligjëratë që e mbajta në Husejnije Irshad. Sa për fillim, do të dëshiroja t’i rikthehem hulumtimit të profesorit Luis Masinjon, e që ka të bëjë me personalitetin dhe jetën e ndërlikuar të Fatimesë (r.a.). Dëshiroj të thirrem në ndikimin e...
 • №56
 • 301,08 КБ
 • добавлен
 • изменен
Tirana: Globus R, 2001. — 150 p. Шерифи Скендер. Мастерские грёз, Стихотворения (на алб. яз.) Brenda brendësisë së brendshme, Të gjitha shenjat e ideshme ngjajnë me shpresat tona, Fortuat e shirta sjellin kujtimet e dallgëta, Në thellësi të qeshjeve melankolike. Shtegtojmë kënd-skajeve për tu ndodhur në fundet e botës, Ku divi gllabëron malin me një uri te brylëshme, Pa fjalë, pa...
 • №57
 • 4,16 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: Botimet Ilar. — 674 p. Шерифи Скендер. Лав, Стихотворения (на алб. яз.) Ti je juga e dashurisë plot shi, Që fryn në jetën time paprerë, Ndërkohë që qielli mbushet me stuhi, Me shkreptimat e syve të tu plot jetë…. Mbart mbi vete emrin e mosthënies, Ekziston e përjetësuar në mosekzistencë: Njëmijë flakadanë në mjegullën e mbrëmjes!
 • №58
 • 2,67 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: Rilindja, 1980. — 60 p. Стермилли Хаки. Если бы я была мальчиком, роман (на алб. яз.) Haki Stërmilli (1895–1953) was an Albanian writer and journalist. His works dealt mostly with issues related to the rights of Albanian communities outside Albania, republicanism, the emancipation of women and feminism. His best-known work is the novel Sikur të isha djalë (English: If I...
 • №59
 • 1,06 МБ
 • добавлен
 • изменен
Tiranё: Shtypshkronja "Mësonjëtorja", 2004. — 452 p. Тирта Марк. Мифология албанского народа (на алб. яз.) Pёrmbajtja: Veshtrim i pergjithshem. Histori e mitologjise shqiptare. Kulte te natyres. Kulti i gurit dhe i shpellave. Qenie mitike, demone. Gjarpri ne mitologji. Kulte te jetes familjare. Vdekja ne rite e besime. Kulte te bujqesise e te blegtorise. Rite...
 • №60
 • 37,25 МБ
 • добавлен
 • изменен
В этом разделе нет файлов.

Комментарии

В этом разделе нет комментариев.