Зарегистрироваться
Восстановить пароль
FAQ по входу

Картер Чарльз. Енциклопедија психолошке астрологијe

  • Добавлен пользователем
  • Отредактирован
Картер Чарльз. Енциклопедија психолошке астрологијe
Выходные данные неизвестны. — 77 с.
Энциклопедия психологической Астрологии. Перевод четвертого издания. Язык сербский. Перевел с английского Slobodan Mirkovic.
ПРЕДГОВОР ЧЕТВРТОМ ИЗДАЊУ
Овај рад је изашао из штампе пре много година, али изгледа да се захтеви за поновним објављивањем стално чују, и молба службеника факултета астролошких студија, којег имам част да сам директор, нагнала ме је да припремим ново издање, и поред свих тешкоћа и трошкова прављења нових издања у овим данима скупоће. нису учињени никакви већи додаци или измене, али је текст пажљиво ревидиран.
Чарлс Е.О. Картер, 1953
ПОСЕБНА НАПОМЕНА
Последњих година до мене је нарочито допрло то да смо превише спремни да преувеличавамо разлику између тзв. добрих и лоших аспеката. Приликом прикупљања примера за моју књигу астролошки аспекти, као и у истраживању хороскопа за ово дело, приметио сам да се нека тела, у класи сличних случајева, увек изнова јављају у аспекту, али да је природа аспекта далеко од константне. Даље, у прављењу листе особа са два тела у добром аспекту и других особа са истим телима у лошем аспекту, често је било тешко приметити да су они први иоле срећнији у сферама живота које дотичу дати аспекти од оних из друге категорије, односно они са лошим аспектима нису изгледали у нимало лошијој ситуацији од оних који имају добре аспекте. Ова тврдња може изазвати опште негодовање, али ја позивам оне који не верују да сакупе неколико туцета случајева и проуче их, као сто сам то ја урадио. У сваком случају, добар и лош су врло незахвални појмови за употребу. Неки аспекти су опструктивни, неки се могу назвати олакшавајућим, неки чине особу сагласном са околином, некад теже екстремном индивидуализму, неки су конструктивни, неки деструктивни. Али, проста класификација на добре и лоше врло лако одводи са правог пута.
  • Чтобы скачать этот файл зарегистрируйтесь и/или войдите на сайт используя форму сверху.
  • Регистрация