Зарегистрироваться
Восстановить пароль
FAQ по входу

Gligorić Radojka. Mašinski elementi

  • Файл формата pdf
  • размером 48,52 МБ
  • Добавлен пользователем
  • Отредактирован
Gligorić Radojka. Mašinski elementi
Novi Sad: Poljoprivredni Fakultet, 2015 — 324 s. — ISBN 978-86-7520-314-8.
Udžbenik Mašinski elementi prvenstveno je namenjen studentima osnovnih akademskih studijskih programa Poljoprivredna tehnika i Agroindustrijsko inženjerstvo, Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, za predmet Mašinski elementi. Obuhvaćeni su svi oni mašinski elementi koji su predviđeni nastavnim programom i koji se koriste u poljoprivrednim i drugim mašinama.
Opisano gradivo biće od koristi i svim stručnim licima koji se na bilo koji način bave mašinama, bilo da ih koriste, održavaju ili snabdevaju tržište rezervnim delovima.
Udžbenik je nastao na bazi autorizovane skripte istog autora koju su studenti koristili kao polazni materijal za spremanje ispita na navedenom predmetu.
Mašinski elementi su opisani sa aspekata: njihove uloge i funkcije u mašinama, potrebnog proračuna u cilju izbora ili provere izabranih standardnih tipova i rešenja, pravilnog korišćenja u cilju pouzdanosti rada, merenja i kontrole potrebnih parametara kako bi procenili period popravke ili zamene, procene uzroke oštećenja i pravilnog korišćenja radi bezbednosti rukovalaca mašina.
Pored toga studenti će, sa znanjem iz mašinskih elemenata biti sposobni da bolje prate i proučavaju ostale stručno-aplikativne nastavne predmete.
U udžbeniku su data osnovna znanja za proračun različitih mašinskih konstrukcija koje se sreću u poljoprivrednoj tehnici sa ciljem da se odredi nosivost, izabere materijal, dimenzioniše ili proveri stepen sigurnosti konstrukcije.
Pokušana je naći mera između obimnog gradiva koje obuhvataju mašinski elementi i ograničenog prostora koji dozvoljava plan i program nastavnog predmeta.
  • Чтобы скачать этот файл зарегистрируйтесь и/или войдите на сайт используя форму сверху.
  • Регистрация